Frallan Ronja

Ronja är den sötaste lilla franska bulldogg som jag någonsin träffat på. Fransk bulldog är en ras som tillhör de mellanstora hundarna och kan med sina fladdermus öron charma de flesta. Självklart är fladdermusörat helt naturligt, någon form av kupering är verkligen inte tillåtet!

Det som gör den franska bulldoggen unik är dess platta huvud. Eftersom vi ofta kallar Ronja för frallan – från fransk bulldog – så lägger vi ibland en ostskiva mellan öronen på henne så får vi en ostfralla.

Ronja vill gärna gosa, leka, busa och kräver uppmärksamhet och kramar. Bäst trivs hon när vi leker med henne och när hon får vara mitt i centrum.
Hon är för det mesta lätt att ha att göra med. Det enda som kan tjorvar är hennes tandborstning. Hon vill absolut inte släppa in en tandborste i munnen. Det kunde bli riktigt stökigt när hon bet ihop tänderna och vägrade vara med.
Nu använder vi bara vår gröna specialtandborste som hon själv kan gnaga på för att hålla hennes tänder fina. Det funkar utmärkt och vi har fått beröm från veterinären angående hennes munhälsa.
Vi lägger in lite bilder på Ronja då och då. Kramar från Ronja!
Märkt ,