GDPR

1. Cookies:

En cookie är en liten textfil som webbplatser du besöker begär att spara på din dator. Den används för att göra ditt surfande smidigt.

Cookies innehåller ingen personlig information utan informationen i textfilerna består av bokstäver och siffror. Även om varje cookie får ett unikt samordningsnummer så kan vi inte se någon personlig information om dig såsom ditt namn eller IP-adress baserat på de cookies som vi samlar in. Det rör sig med andra ord om pseudonymiserade uppgifter och vi använder inte informationen på ett sätt som gör att vi kombinerar din personliga information med cookie-informationen.

Även om du inte varit inloggad kan en hemsida därför komma ihåg saker om dig nästa gång du besöker hemsidan. Exempelvis kan formulär automatiskt fylla i information du lämnat tidigare. Cookies kan inte innehålla kod och kan därför inte leda till säkerhetshot som spionprogram eller virus.

Det finns olika typer av cookies.

Sessionscookies

Sessionscookies som sparas tillfälligt på din dator när du besöker vår webbplats och tas bort så fort du stänger ner din webbläsare. De gör att du kan använda olika tjänster på vår hemsida som till exempel använda tjänsten Mina sidor. De används även för att hålla reda på varor i kundkorgen.

Permanenta cookies

Permanenta cookies finns kvar på din dator till dess att du tar bort dem. Den gör att hemsidan känner igen dig när du kommer tillbaka. I cookien lagras exempelvis information så att till exempel vissa textmeddelanden bara visas en gång.

Förstapartscookies

Förstapartscookies som placeras på din dator av oss i samband med att du surfar in på vår webbplats.

Cookies från tredje part

Tredjepartscookies som ett annat företag placerat på din dator (det är tredjepartscookies som gör att du t.ex. ser annonser på produkter som du tidigare har klickat eller gjort sökningar på).

Vi använder också cookies och annan teknik för att skicka data till externa partners som hjälper oss med trafikmätning och analys av besöksbeteende. Det ger oss möjlighet att göra vår hemsida ännu bättre och att visa anpassade erbjudanden även på andra hemsidor.

Varför cookies?

Cookies kan komma att användas för att analysera vilka sökningar du gjort och sidor du har besökt på hooks.se. Detta sammantaget visar ett generellt sök- och beteendemönster. Analyserna kan sedan ligga till grund för vår marknadsföring vid besök på vår och på andra webbplatser. Sparade cookies används exempelvis i syfte att ge dig anpassad och relevant information och en så personlig shoppingupplevelse som möjligt. För detta ändamål använder vi en kommersiell 3:e partsaktör för att anpassa och göra innehållet i vår kommunikation mer relevant och intressant för dig.

Cookies kan dessutom användas för att göra ditt besök hos oss bättre. Vill du veta mer om cookies rekommenderar vi dig att läsa på Post- och telestyrelsens webbplats.

Lagring av cookies

Du kan alltid ändra dina webbläsarinställningar eller enhetsinställningar för användningen och omfattningen av cookies. Klicka dig in på inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du ändrar dina cookieinställningar. I dina inställningar kan du blockera alla cookies men du kan också välja att endast acceptera förstapartscookies eller välja att radera cookies när du stänger ner din webbläsare.

Kom ihåg att ändrade inställningar kan innebära att vår webbutik och andra tjänster inte fungerar korrekt.

2. Personuppgiftshantering:

Ansvarig för hantering av personuppgifter

Corralium org. nr. 969791-4969, benämnd som ”vi” nedan, är ansvarigt för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss.

Vilka uppgifter samlas in

När du handlar via vår hemsida samlar vi in personuppgifter. Genom att trycka på köpknappen i kassan så godkänner du att vi samlar in uppgifter såsom:

–      Namn

–      Adress

–      E-postadress

–      Telefonnummer

Vad används uppgifterna till

När du har lämnat dina personuppgifter till oss på Corallium använder vi dessa uppgifter för nedanstående ändamål.

  • För att kunna administrera det köpeavtal vi har ingått med dig. Behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden och leverera din beställning.
  • För marknadsföringsändamål genom bland annat elektroniska kommunikationstjänster, såsom nyhetsbrev.
  • För analys via Google Analytics.
  • För att kunna utveckla våra produkter och tjänster på hemsidan.
  • För att kunna fullgöra företagets rättsliga förpliktelser enligt lag

Samtycke

Genom köp via vår hemsida och/eller registrering av konto hos oss, samtycker du till sådan behandling av dina personuppgifter som anges ovan. Du kan helt eller delvis återkalla ditt lämnade samtycke genom ett skriftligt meddelande till oss. I de fall personuppgifterna behövs för att uppfylla gällande lag kan vi inte tillmötesgå begäran om radering.

Delning av personuppgifter

Vi delar endast dina personuppgifter när det är ett lagkrav eller i övrigt när det är tillåtet enligt lag.

Vi använder oss av personuppgiftsbiträden/personuppgiftsavtal för genomförandet av beställning, betalning, frakt, analys och recension. I dessa fall har vi ingått ett avtal med personuppgiftsbiträdet/personuppgiftsavtal som säkerställer att det finns säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter.

När vi delar med oss av dina uppgifter kommer dessa endast att användas för samma ändamål som vi från början samlade in dem för.

Skydd av personuppgifter

För att skydda dina personuppgifter mot obehöriga, har vi säkerställt att endast de personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter ser dem.

Hur länge sparas uppgifterna

Samtliga uppgifter lagras i maximalt 3 år för att vi ska ha möjlighet att hantera eventuella reklamations eller garantiärenden.

Detta gäller ej om det finns annan lagstiftande myndighet som kräver längre tid.

Dina rättigheter

Om du vill få insyn i din personuppgiftsbehandling har du alltid rätt att begära ett registerutdrag.

Om vi mottar en sådan begäran kan det förekomma att vi begära in kompletterande uppgifter för att säkerställa att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person.

En begäran om registerutdrag ska vara skriftlig och undertecknad av den som begär utdraget. Du har också alltid rätt att begära att dina personuppgifter rättas.

Du kan begära radering av dina uppgifter i den utsträckning som överensstämmer med tillämplig lag och enligt ingångna avtal med dig. Du har också rätt att invända mot vår behandling om exempel vid någon av de uppgifter som samlats in är felaktig.

I de fall personuppgifterna behövs för att uppfylla gällande lag kan vi inte tillmötesgå begäran om radering.

Tillsynsmyndighet och klagomål

Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter felaktigt kan du alltid vända dig till oss på Corallium via e-post.

Datainspektionen är ansvarig för tillsyn enligt dataskyddslagsstiftningen och den som anser att det förekommit felaktig hantering av personuppgifter kan framställa klagomål till dem.